Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-08@23:29:00 GMT

همه چیز درباره عرضه اولیه امروز بورس (۹۹/۱۲/۰۶)

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۰۷۸۹

همه چیز درباره عرضه اولیه امروز بورس (۹۹/۱۲/۰۶)

امروز ۶ اسفند ۹۹ سرانجام عرضه اولیه اپال انجام خواهد شد. قبل از مشارکت در این عرضه اولیه، چند نکته مهم درباره اپال و عرضه اولیه آن وجود دارد که باید بدانید. به عنوان نمونه ۵ ریسک و ابهام پیش روی شرکت اپال کانی پارس می‌باشد. به گزارش پول نیوز، به دلیل شرایط بازار و قرمزپوشی آن، عرضه اولیه اپال در شرایط فعلی با انتقادات بسیاری همراه شد و کمپین‌هایی برای نخریدن عرضه اولیه اپال در بین کاربران فضای مجازی به راه افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از تمام مباحث ده نکته مهمی که باید درباره اپال بدانید را در ادامه مشاهده خواهید کرد.

شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس با ۱۳ سال حضور از سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را در عرصه صنعت معدن و فرآوری‌های معدنی کشور، به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌ها از گروه شرکت‌های سرمایه گذاری پارسیان است. این شرکت به عنوان یک شرکت مادر تخصصی در زمینه صنعت معدن، با بهره گیری از ماشین آلات پیشرفته معدنی و نیرو‌های انسانی در راستای ایجاد زنجیره تامین و تولید آهن و فولاد در شرکت‌ها و پروژه‌های متعددی سرمایه گذاری کرده است.

عرضه اولیه اپال قرار بود در آذر ماه سال جاری انجام شود و حداکثر قیمت هر سهم ۱۴۸۰ تومان در نظر گرفته شده بود. بنا به دلایلی از جمله اینکه گفته می‌شد هر سهم اپال بیش ارزش گذاری شده است، عرضه اولیه اپال لغو شد.

امروز چهارشنبه ۶ اسفند ۹۹ قرار است ۷ درصد از سهام شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس (معادل ۱.۴ میلیارد سهم) در بورس بین معامله‌گران حقیقی و حقوقی و با حداکثر قیمت ۱۲۵۰ تومان برای هر سهم عرضه شود.

حداکثر قیمت هر سهم اپال در مقایسه با حداکثر قیمت قبلی حدود ۱۵ درصد کاهش داشته است.

حداکثر سهمیه هر کد حقیقی و حقوقی ۴۰۰ سهم در نظر گرفته شده است و بر اساس اعلام کارگزاری حداکثر نقدینگی مورد نیاز برای مشارکت در این عرضه اولیه ۵۰۱ هزار تومان می‌باشد، اما اگر فرض را بر این بگذاریم که در این عرضه اولیه بین ۳.۵ تا ۴.۵ میلیون کد مشارکت داشته باشند، آن گاه به هر کد معاملاتی بین ۲۵۰ تا ۳۲۰ سهم تخصیص خواهد یافت که نیازمند حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان نقدینگی است. (بیشتر بخوانید: عرضه اولیه اپال چقدر نقدینگی نیاز دارد؟)

شرکت اپال کانی پارس در راستای تکمیل زنجیره معدن تا تولید فولاد خام سرمایه‌گذاری متمرکزی داشته است، که بزرگ‌ترین مزیت شرکت اپال کانی پارس در مقایسه با سایر طرح‌های ۸ گانه فولاد کشور این است که توانسته زنجیره کاملی را از معدن تا تولید فولاد ایجاد کند.

دسترسی به معادن بکر سنگان از مزایای این شرکت است که با سرمایه‌گذاری صورت گرفته در معادن سنگان در شرق کشور آینده روشنی را پیش روی آن قرار می‌دهد. یکی از مهم‌ترین اقدامات اپال کانی پارس نیز سرمایه‌گذاری در بخش پیمانکاری استخراج معادن است. با تمرکز اپال در بخش استخراج سنگ آهن، این شرکت برنامه توسعه‌ای را برای افزایش ظرفیت در این بخش دنبال می‌کند تا بتواند در سال آینده ظرفیت استخراج ماشین‌آلات را از ۳۵ میلیون تن تا ۶۰ میلیون تن افزایش دهد.

از سوی دیگر یک طرح توسعه برای افزایش تولید ۲.۴ میلیون تنی کنسانتره در حال اجرا است که در این رابطه قرارداد ۱۵۰ میلیون یورویی با یک شرکت آلمانی منعقد شده و تاکنون بیش از ۱۵ درصد پیشرفت گزارش شده است.

لازم بذکر است که ۸۵ درصد از شرکت فولاد سبزوار متعلق به اپال کانی پارس است که این امر توانایی سودآوری شرکت را افزایش می‌دهد. فولاد سبزوار نیز در بازار سرمایه پذیرفته شده و در مراحل انجام عرضه اولیه قرار دارد. در همین حال طرح‌های افزایش ظرفیت در فولاد سبزوار نیز با هدف افزایش توان تولیدی این شرکت در حال انجام است.

۵ ابهام و ریسک مهم درباره اپال وجود دارد که عبارتند از ابهام در تامین سنگ‌آهن، ریسک افزایش نرخ سنگ‌آهن دریافتی، ریسک تامین آب، رقابت موجود برای کنسانتره و هزینه بالای سرمایه‌گذاری‌های.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت عرضه اولیه اپال اپال کانی پارس سرمایه گذاری حداکثر قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۰۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟

اغلب افراد به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود و کسب بازدهی مناسب هستند. برای رسیدن به این هدف نیاز است که افراد به کسب دانش و تجربه کافی در زمینه سرمایه‌گذاری بپردازند. روش‌های سرمایه‌گذاری زیادی مانند سرمایه‌گذاری در ملک، طلا، بازار بورس و … وجود دارد که هر فرد با توجه به تمایلات و درجه ریسک پذیری خود می‌تواند روش مناسب را انتخاب کند. سرمایه‌گذاری در بازار بورس، شامل دو روش مستقیم و غیرمستقیم است. ---------------- رپرتاژ آگهی -----------------

اغلب افراد به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود و کسب بازدهی مناسب هستند. برای رسیدن به این هدف نیاز است که افراد به کسب دانش و تجربه کافی در زمینه سرمایه‌گذاری بپردازند. روش‌های سرمایه‌گذاری زیادی مانند سرمایه‌گذاری در ملک، طلا، بازار بورس و … وجود دارد که هر فرد با توجه به تمایلات و درجه ریسک پذیری خود می‌تواند روش مناسب را انتخاب کند. سرمایه‌گذاری در بازار بورس، شامل دو روش مستقیم و غیرمستقیم است.
در روش مستقیم، افراد به صورت شخصی فرآیند تحلیل، خرید و فروش سهام را انجام می‌دهند. برای رسیدن به نتیجه مطلوب در این روش، افراد باید دانش تخصصی، زمان کافی، مهارت و تجربه لازم را داشته باشند. همچنین، روش‌های مختلف تحلیل مانند تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال وجود دارند که می‌توانند به فرد کمک کنند تا تصمیمات بهتری در خرید و فروش سهام بگیرد.
صندوق سرمایه گذاری و سبدگردانی اختصاصی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بورس هستند. روش غیرمستقیم سرمایه‌گذاری در بورس به این معناست که افراد مدیریت دارایی‌های خود را به متخصصان بورسی و اشخاص با تجربه و دارای مجوز از سمت سازمان بورس واگذار می‌کنند. صندوق‌های سرمایه گذاری دارای انواع مختلفی شامل صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت، مختلط، بخشی و … هستند که در ادامه به توضیح صندوق سهامی می‌پردازیم.
  صندوق سهامی
صندوق‌‌های سهامی، نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که عمده سبد دارایی آن را سهام شرکت‌های فرابورسی و بورسی تشکیل می‌دهند. ترکیب دارایی صندوق‌های سهامی شامل حدود ۷۰ درصد سهام و مابقی به‌صورت وجه نقد، اوراق مشارکت، اوراق بانکی و … است. این نوع صندوق‌ها در مقایسه با صندوق‌های با درآمد ثابت و مختلط ریسک بالاتری دارند.
صندوق‌های سرمایه گذاری سهامی کارگزاری مفید شامل صندوق اطلس، پیشرو، پیشتاز و امید توسعه است. صندوق های پیشرو، پیشتاز و امید توسعه مبتنی بر صدور و ابطال و صندوق اطلس از نوع صندوق‌های ETF هستند.
صندوق اطلس مفید یکی از صندوق‌های سهامی قابل معامله است که از سال ۱۳۹۲ وارد بازار بورس شده است. به دلیل بازدهی مناسب در سال‌های گذشته، این صندوق به عنوان یکی از صندوق‌های سهامی، مورد توجه سرمایه‌گذاران و فعالان بازار سرمایه قرار گرفته است. صندوق امید توسعه تنها صندوق سهامی کارگزاری مفید است که از مکانیزم تقسیم سود ماهیانه استفاده می‌کند.
صندوق‌های سهامی براساس تعداد واحدهای قابل ارائه نیز به دو دسته بزرگ و کوچک تقسیم می‌شوند. اگر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل انتشار حداقل پنج هزار و حداکثر پنجاه هزار واحد باشد، در دسته صندوق‌های کوچک قرار می‌گیرد. اگر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری بین پنجاه هزار و پانصد هزار باشد، در دسته صندوق‌های بزرگ قرار می‌گیرد.
صندوق‌های سهامی دارای مزایایی همچون نقدشوندگی بالا، امکان کسب بازدهی مناسب در صورت رشد بازار بورس و کاهش ریسک به دلیل مدیریت توسط افراد حرفه‌ای هستند.
  ویژگی ‌های صندوق سهامی
صندوق سهامی، مناسب افرادی است که ریسک پذیری بالای دارند. همچنین این افراد فرصت کافی برای کسب دانش و انجام معاملات را ندارند.
مدیران صندوق‌های سهامی با استفاده از تجربه و مهارت خود، سعی می‌کنند بازدهی مناسبی را برای سرمایه‌گذاران فراهم کنند. این صندوق‌ها به دنبال سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌هایی هستند که پتانسیل رشد و عملکرد مناسبی دارند و قادر به ارائه بازدهی بیشتری هستند.
باید توجه داشت که صندوق‌های سهامی در شیوه سرمایه‌گذاری متفاوت عمل می‌کنند و می‌توانند استراتژی محافظه‌کار، متوسط یا تهاجمی داشته باشند.
در واقع، عملکرد یک صندوق سهامی تاثیر زیادی بر ارزش واحدهای آن در طول زمان دارد. اگر صندوق عملکرد خوبی داشته باشد، ارزش واحدهای آن افزایش می‌یابد. اما اگر صندوق به خوبی عمل نکند، امکان دارد که ارزش واحدهای آن رشد نکند و یا حتی کاهش پیدا کند.
یک راهکار معمول در صندوق‌های سرمایه گذاری از جمله صندوق‌های سهامی برای ایجاد فرصت سرمایه‌گذاری برای افراد با مبالغ کم، تقسیم واحد‌های صندوق به تعدادی واحد کوچکتر است. این کار باعث کاهش قیمت هر واحد صندوق می‌شود و امکان سرمایه‌گذاری با مبالغ اندک را نیز فراهم می‌کند.
در نتیجه، در انتخاب صندوق‌های سهامی بهتر است سرمایه گذاران صندوق‌هایی را انتخاب کنند که در دوره‌های مختلف از جمله دوره‌های رشد و رکود بازار، عملکرد قابل قبولی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس
  • شناسایی سرمایه‌گذار اولیه‌ برای کارخانه فولاد ازنا
  • افزایش حمل ریلی مواد اولیه به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو + عکس
  • قیمت جدید پژو پارس؛ پژو پارس امروز سقوط کرد!
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • تحلیل فولاد ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد